تمام گیاهانی که در دسته گیاهان دارویی قرار میگیرند مواد یا ترکیبات موثری دارند که به طور مستقیم و یا با موجب شدن ترشح موادی دیگر در بدن، تاثیرات مثبتی بر سلامتی انسانها دارند. گروهی از قارچها هستند که به علت خواص زیاد در دسته گیاهان دارویی قرار گرفتهاند. یکی از معروفترین و محبوبترین این قارچها قارچ شیتاکه است که به دلیل طعم و خواص منحصر به فرد آن جایگاه دوم از بین قارچهای خوراکی و دارویی دنیا را کسب کرده است. در این مطلب ابتدا به آشنایی با قارچ شیتاکه و خواص آن می پردازیم و در مورد ترکیب AHCC و اثرات مثبت آن بر بدن توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.
آشنایی با قارچ شیتاکه
در زبان ژاپنی «تاکه» به معنی قارچ و «شی» نام نوعی چوب است؛ در گذشته این قارچ تنها بر روی چوب درخت شی دیده میشده و دلیل نامگذاری همین بوده است ولی در حال حاضر در مزارع پرورش قارچ شیتاکه انواعی از چوبهای مناسب را جمع آوری کرده و قارچ را بر روی آن کشت میدهند. قارچ شیتاکه هم خانواده قارچهای دکمهای بوده و در رنگهای متفاوتی دیده میشود ولی نوع محبوب آن که به میزان وسیعی کشت و پرورش داده میشود رنگ قهوهای مایل به قرمز است. ویژگی خاص این قارچ طعم آن است چرا که با بقیه قارچها متفاوت بوده و طعمی شبیه گوشت دارد که آنرا جایگزین مناسبی برای گوشت در رژیم غذایی گیاه خواری کرده است.
مواد مغذی و خواص قارچ شیتاکه
قارچ شیتاکه یک منبع غنی از مهمترین موادی است که انسان برای حفظ سلامتی خود نیاز دارد، موادی که تاثیر زیادی در سلامت بدن، پیشگیری از بیماری و درمان بسیاری از بیماریها دارد. تنها بخشی از این مواد عبارتند از: مس، روی، سلنیوم، اسید لینولئیک، اسیدهای آمینه ضروری، آنتی اکسیدان، ویتامین سی، ویتامین دی، ویتامین ای و یک پکیج کامل از انواع ویتامین ب.
پر واضح است که وقتی یک ماده غذایی تا این حد سرشار از خاصیتهای گوناگون باشد پس بی شک در تضمین سلامتی و درمان بیماریها موثر است که در اینجا به بخشی از آنها اشاره خواهیم کرد: کاهش وزن، کاهش قند خون، تنظیم فشار خون، پیشگیری از بروز سرطان، ضد آلرژی، ضد باکتری، ضد عفونی کنندگی، بهبود عملکرد سیستم گوارش، بهبود عملکرد گردش خون، بهبود عملکرد قلب، بهبود عملکرد عضلات، تقویت سیستم ایمنی، جبران کم خونی، موثر در انواع بیماریهای زنان، بهبود عملکرد کبد و موثر در درمان انواع بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس.
آشنایی با ترکیب AHCC
ترکیب AHCC که در واقع مخفف کلمات Active Hexose Correlated Compound میباشد یک ترکیب هگزوز است که منحصرا در قارچ شیتاکه یافت شده و عملکرد آن بر بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی بدن است. این ترکیب را از قارچ شیتاکه خارج و با آن کپسولهایی با عنوانahcc در دوزهای مختلف تولید میکنند. از کپسول AHCC و خود قارچ شیتاکه هر فرد بنا به نیاز خود میتواند استفاده کند. در ادامه بحث از تاثیرات این ترکیب بر روی بدن و بیماریها بیشتر صحبت خواهیم کرد.
تاثیر ترکیب AHCC موجود در قارچ شیتاکه بر بدن
در زندگی های روزمره امروزه سطح استرس و تنش و همچنین اضطرابهای ناشی از کار و یا مشکلات در اکثر افراد بالا رفته که این سطح از تنش و اضطراب نقش مهمی در پایین آمدن سیستم ایمنی افراد دارد. مصرف قارچ شیتاکه به صورت خوراکی و کپسولهای AHCC قابلیت آن را دارد سحط ایمنی بدن را بالا برده و هر فرد را در مقابل بیماریهای میکروبی و ویروسی مقاوم کرده و همچنین از تاثیر منفی سموم موجود در هوا بر بدن جلوگیری کند.
از مهمترین و ویژهترین عملکردهای AHCC میتوان به تاثیر آن بر ویروس پاپیلومای انسانی، HPV و یا همان زگیل تناسلی اشاره کرد که ویروسی رایج در هر دو جنس زن و مرد بوده و سالانه بیش از ۶۳ هزار نفر را به انواع سرطان رحم، سرطان حلق، سرطان مقعد، سرطان واژن و سرطان فرج مبتلا میکند. عصاره شیتاکه با داشتن ترکیب AHCC توانایی ریشه کردن بیماری پاپیلومای انسانی را دارد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله تاثیر قارچ شیتاکه بر زگیل تناسلی را مطالعه کنید.
از تاثیرات دیگر ترکیب AHCC بر سلامتی مبارزه و بالا بردن دفاع بدن در برابر عفونتهای ویروسی مانند انواع سرماخوردگی ها و آنفولانزا اشاره کرد. این ترکیب عوارض شیمی درمانی در بدن را از بین میبرد و با انجام مطالعاتی متوجه شدن با مصرف قارچ شیتاکه و رسیدن ترکیب AHCC به بدن عوارض کبدی بعد از شیمی درمانی تا حد قابل توجهی کاهش میابد.
از تاثییرات این ترکیب خاصیت ضد التهابی است و از تاثیرات درمانی ناشی از خواص AHCC کاهش و درمان التهاب روده است. ترکیب AHCC به همراه ویتامین سی، دی و ای موجود در قارچ شیتاکه نقش مهمی در بالا بردن ایمنی و پیشرفت درمان انواع سرطانها دارند.
روش مصرف شیتاکه برای جذب AHCC بیشتر
علاوه بر آنکه کپسولهای AHCC در بازار موجود است میتوان با مصرف قارچ شیتاکه در انواع غذاها و خوراک ها میتوان از خواص این ترکیب ویژه بهرهمند شد چرا که قارچ شیتاکه همانطور که قبلا هم گفته شد قارچی خوراکی است و جنبه تغذیهای نیز دارد. نکتهای که باید مورد توجه قرار بگیرد آن است که ترکیب AHCC در عصاره قارچ شیتاکه بیشتر است و برای بهرهمندی از این ترکیب بهتر است شیتاکه را به صورت دمنوش یا عصاره آماده کرده و میل کرد.
در هر حال اگر همه این کارها سخت به نظر برسد کافیست قارچ شیتاکه را در خوراکها و وعدههای غذایی خود قرار دهید تا از همه خواص آن بهرهمند شوید. قارچ شیتاکه از نظر نگهداری مانند همه قارچها حساس است و در شکل تازه در مدت کمتر از یک هفته فاسد خواهد شد که بهتر است به صورت خشک شده آن تهیه شده و در شرایط مناسب، در ظرفهایی که هوا به آن نفوذ نکرده و جای خنک و سرد مثل یخچال و فریزر نگهداری شود تا با این روش ماندگاری آن را تا شش ماه افزایش دهید. بعد از شش ماه بهتر است قارچهای تازهتر تهیه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید