برای بهره مندی از یک زندگی سالم مصرف قارچ های ارگانیکی نظیر قارچ شیتاکه توصیه شده است. بد نیست بدانیم که قارچ شیتاکه امروزه از نام آشناترین قارچ های خوراکی دارویی است که در سراسر دنیا و در منوی تمامی رستوران های دنیا جای خود را به خوبی باز کرده است. قارچ شیتاکه را امروزه به عنوان یک داروی مفید برای درمان بسیاری از بیماری ها بخصوص سرطان ها می شناسند. تا پیش از روی کار آمدن فناوری الکترونیک و فضای مجازی، مصرف این قارچ تنها در سرزمین ها و کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا مرسوم بوده است. در واقع پزشکان و محققان بر این باورند که راز طول عمر ژاپنی ها و مردمان مالزی، چین، تایلند و… بیشتر در مصرف قارچ های ارگانیکی همچون شیتاکه است که سلامتی و طول عمر را برای آن ها به ارمغان می آورده است.
این را هم باید بدانیم که بستر خاصی که رستنگاه این نوع قارچ است در خواص قارچ شیتاکه نقش چشمگیری دارد. قارچ شیتاکه بر روی تنه ی مرده ی درختان بلوط در جنگل های انبوه سر به فلک کشیده می روید. حالا، به لطف مطالعات گسترده ای که برای پرورش آن در گلخانه ها صورت گرفته است، در نقاط مختلف دنیا گلخانه هایی برپا شده است که بر روی کنده های درختان بلوط، راش، افرا و… به کشت و کار قارچ خوراکی دارویی شیتاکه پرداخته اند. البته بهترین نوع قارچ شیتاکه همان هایی است که بر روی بلوط و کنده های آن می روید که سرشار از خواص مغذی برای بدن می باشد.
مواد و خواص و عناصر موجود در قارچ شیتاکه
پزشکان و اطباء طب سنتی در طب سنتی مشرق زمین بخصوص، برای درمان بسیاری از بیماری ها و تسکین دردها از قارچ شیتاکه بهره می گرفته اند. این بهره مندی بیشتر به دلیل مواد و ترکیبات خاصی است که درونمایه ی قارچ کوچک شیتاکه را تشکیل داده است. ترکیبات شیمیایی نظیر پلی ساکاریدها که حاوی زنجیره های بتاگلوکان و گلوکان دی هستند را باید از مهمترین ترکیبات ضد توموری و ضد سرطانی قارچ شیتاکه به شمار آوریم.
بتاگلوکان موجود در قارچ شیتاکه از انواع فیبرهای مفید هستند که بر روی چربی های انباشت شده ی مضر بر روی بدن موثر بوده و نقش مفیدی و غیر قابل انکاری بخصوص در پاکسازی کبد چرب افراد دارند. همچنین ترکیبات پلی پپتیدی، تانن ها و همین طور لنتینان موجود در این قارچ در بهبود بیماری های قلبی عروقی و همچنین تقویت سیستم دفاعی ایمنی بدن افراد به ویژه افراد سرطانی که مرتبا در جریان شیمی درمانی قرار می گیرند، تاثیر بسزایی می گذارد و مقاومت این دسته از افراد را در برابر تهاجمات ناشی از رادیکال های آزاد و سلول های آسیب زای سرطانی بالا می برد.
بیماری های مغز و اعصاب
دسته ای بیماری ها که نیاز به مراقبت های ویژه ای برای تسریع روند بهبودی دارد، بیماری های حوزه ی مغز و اعصاب به حساب می آیند. آلزایمر، پارکینسون، صرع، سکته ی مغزی، ام اس و… از انواع معروف بیماری های مغز و اعصاب محسوب می شوند که برای درمان آن ها و همچنین پیشگیری از ابتلا به آن ها به خصوص در افراد مستعد به دلایل ژنتیکی، نیاز به مراقبت و مصرف خوراک های خاصی همچون قارچ شیتاکه است. این دسته از بیماری ها با درگیر کردن سیستم اعصاب مرکزی فرد و همین طور با کاهش سطح سلولی مغز و خورده شدن نورون ها و آسیب سلول های عصبی، فرد را مبتلا کرده و باعث بروز انواعی از علائم در بدن افراد می شوند. اغلب در این نوع بیماری ها کنترل ارادی آن ها از بین می رود و فرد نیازمند به کمک و همراهی دیگران برای انجام امور روزمره ی معمولی خود می شود.
اثرات مصرف قارچ شیتاکه بر بهبود بیماری های مغز و اعصاب
قارچ شیتاکه را باید منبعی غنی از مواد مغذی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان های مفید برای بدن و به ویژه سلول های سیستم اعصاب بدن به شمار بیاوریم. مصرف قارچ شیتاکه برای افرادی که دچار بیماری هایی نظیر پارکینسون یا آلزایمر شده اند به دلیل برخورداری از ویتامین هایی مثل ویتامین E و D بر محافظت از سلول های عصبی قشر خاکستری مغز تاثیر گذاشته و از اضمحلال و نابودی آن ها جلوگیری می کند. به ویژه در افراد مبتلا، مصرف مرتب قارچ شیتاکه در جیره ی غذایی اینگونه افراد، روند تحلیلی مغز را جلوگیری کرده و مانعی بر سر راه پیشرفت بیماری به حساب می آید. در صورتی که در رابطه با نحوه مصرف این قارچ سوالاتی دارید حتما مقاله نحوه مصرف قارچ شیتاکه را مطالعه نمایید.
همچنین برای افرادی که به بیماری خود ایمنی و یا بیماری ام اس مبتلا شده اند که در این گونه افراد سیستم ایمنی ضعیف شده و فرد توان دفاع طبیعی در برابر تهاجمات بیماری را ندارد، نیاز به آنتی اکسیدان و ترکیبات شیمیایی نظیر پلی ساکاریدها است که بیمار به کمک آن ها بتواند قوای از دست رفته ی خود را بازیافته و با تقویت سیستم دفاعی و گلبول های سفید خود بتواند روند گسترش بیماری را کنترل کرده و جلوی توسعه ی علائم را بگیرد.
در کل باید گفت بدن افراد مبتلا به انواع بیماری های حوزه ی مغز و اعصاب از سیستم دفاعی ایمنی ضعیفی برخوردار است که برای تقویت و تجدید قوای آن نیاز به مصرف مواد مقوی و مغذی همچون قارچ شیتاکه است که با برخورداری از انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و همین طور مواد معدنی مثل کلسیم و پتاسیم که از مهمترین عناصر برای محافظت از نورون ها و سلول های اعصاب بدن شمرده می شوند، می تواند نقش چشمگیری در بهبود و محافظت از مغز و سیستم اعصاب مرکزی و نخاعی داشته باشد.
امروزه پزشکان، مصرف قارچ های ارگانیکی مانند شیتاکه را برای افراد کهنسال که علائم پارکیسنون همچون لرزش و تکانه های شدید اندامی را بروز می دهند توصیه می کنند. قارچ شیتاکه را به صورت های مختلف می توان در جیره ی غذایی روزانه ی این دست از افراد گنجاند و روند بهبود آن ها را سرعت بهتری بخشید.
برای اطلاع از قیمت و خرید قارچ شیتاکه حتما از طریق سایت های معتبری که در زمینه فروش قارچ های دارویی فعالیت دارند اقدام کنید.
دیدگاهتان را بنویسید