طی صدها و هزاران سال گذشته، قارچ شیتاکه یکی از منابع غذایی محبوب در آسیا بوده است. این نوع از قارچها نه تنها در کشورهای آسیایی بلکه در دیگر کشورها از جمله کشورهای اروپایی و آمریکایی نیز بسیار محبوب، پرطرفدار و پرفروش است.
امروزه قارچ شیتاکه را به دلیل مزه خوب و عالیای که دارد، در اکثر فروشگاه های مواد غذایی می توان یافت، اما آیا می دانید که آنها دارای ویتامین های B هستند و قدرت مبارزه با سلول های سرطانی، بیماری های قلبی عروقی و عفونت ها را دارند؟ و همچنین میتوانند موجب کاهش کلسترول و چربی خون شوند؟ و آیا میدانید در کنار این موارد، قارچ شیتاکه از خواص بینظیر و فوقالعاده دیگری نیز برخوردار است؟ برای دانستن اطلاعات کامل در ارتباط با این قارچ، خواندن این مقاله را تا انتها از دست ندهید تا با این قارچ شگفت انگیز و معجزهآسا آشنا شده و از خواص بیشمار و بینظیری که دارد، شگفتزده شوید.
فواید تغذیه با قارچ شیتاکه
چرا این قارچ های کوچک، برای سلامتی مفید است و روی سلامت بدن تاثیرات مثبت میگذارند؟ به این دلیل که قارچ های شیتاکه خاصیت ضد ویروسی، ضد باکتریایی دارند. آنها همچنین به کنترل سطح قند خون و کاهش التهاب در بدن کمک می کنند. و همچنین موجب کاهش چربی خون میشود و برای افرادی با سطح چربی و کلسترول بالا، به شدت توصیه میشود. در ادامه به مهمترین خواص شیتاکه، بر روی سلامتی اشاره میکنیم که یکی از مهمترین فواید آن؛ همان کاهش کلسترول و چربی خون است. قارچ شیتاکه حاوی ترکیبات شیمیایی بسیاری است که DNA شما را در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. به عنوان مثال، لنتینان آسیب کروموزومی ناشی از درمان های ضد سرطانی را بهبود می بخشد. به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و از سلامت قلب و عروق پشتیبانی می کنند. همچنین محققان ژاپنی دریافتند که ترکیبات موجود در این قارچ به طور قابل توجهی غلظت کلسترول پلاسمای خون را کاهش می دهد.
شیتاکه یک گیاه بی نظیر است زیرا حاوی هر هشت اسید آمینه ضروری میباشد، همراه با نوعی اسید چرب ضروری به نام اسید لینولئیک. اسید لینولئیک به کاهش وزن و عضله سازی کمک می کند. همچنین مزیتهایی مثل استخوان سازی، بهبود هضم غذا، کاهش آلرژیها و حساسیتهای غذایی را دارد.
کاهش چربی خون و مبارزه با چاقی به وسیله قارچ شیتاکه
برخی از اجزای سازنده قارچ شیتاکه، دارای اثرات هیپولیپیدمیک (کاهش دهنده چربی) مانند اریتادین و ب گلوکان هستند. مطالعات و تحقیقات مختلف علمی مرتبط با چاقی و افزایش وزن نشان داده است که ب گلوکان می تواند باعث ایجاد احساس سیری، کاهش مصرف غذا، تأخیر در جذب مواد غذایی و کاهش سطح چربی (چربی) خون شود. مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ در ژورنال چاقی منتشر شد، اثرات قارچ شیتاکه بر روی دفع چربی، بازده انرژی و شاخص چربی بدن را بررسی کرد. موش ها برای مدت شش هفته با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند.
محققان اثرات قابل توجه مداخله شیتاکه در رژیم غذایی را بر افزایش وزن بدن یافتند. موشهایی که رژیم غذایی چرب همراه با قارچ شیتاکه داشتند(که شامل افزودن پودر قارچ به رژیم غذایی پرچرب بود) ۳۵ درصد کاهش وزن نسبت به موشهای صحرایی با رژیم های غذایی بدون افزودن قارچ شیتاکه پیدا کردند. موشهایی که رژیم غذایی چرب همراه با قارچ شیتاکه داشتند، دارای توده چربی پایین تری بودند و به طور قابل توجهی، تجمع چربی کمتری داشتند.
محققان در پایان این بررسی و آزمایش اظهار داشتند که قارچ شیتاکه می تواند هنگام افزودن به رژیم غذایی پرچرب، از افزایش وزن بدن، رسوب چربی و تری اسیل گلیسرول پلاسما جلوگیری کند. و میتواند از افزایش چربی خون نیز جلوگیری کند، در نتیجه کاهش کلسترول را به دنبال داشته باشد. قارچ شیتاکه دارای ترکیبات استرولی است که در تولید کلسترول در کبد اختلال ایجاد می کند. آنها همچنین حاوی عناصر غذایی گیاهی قوی هستند که به جلوگیری از چسبیدن سلولها به دیواره رگهای خونی و تشکیل پلاک کمک می کند، که باعث حفظ فشار خون سالم و گردش خون می شود.
مطالعه ای که در دانشگاه توهوکو ژاپن انجام شد نشان داد که قارچ شیتاکه از افزایش فشار خون در موش های با فشار خون بالا جلوگیری می کند. طبق این تحقیقات، تغذیه با شیتاکه در موشها منجر به کاهش کلسترول VLDL و HDL در آنها شد. اثرات شیتاکه بر روی کاهش کلسترول و چربی خون و همچنین اثرات مثبت آن بر روی فشار خون، در آزمایشها و مطالعات علمی متعدد در دانشگاههای برتر دنیا، به اثبات رسیده است. شما با قرار دادن این قارچ در رژیم غذایی خود، میتوانید به حفظ سلامتی بدن خود کمک زیادی کنید. و با چاقی و چربی خون بالا که در بسیاری از ایرانیان به دلیل تغذیه غلط و عدم تحرک، شایع است، مبارزه کنید.
قرار دادن قارچ گیاهی شیتاکه، کلسترول خون را تا حد زیادی و به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. کاهش کلسترول و چربی خون بر روی سلامتی قلب و عروق تاثیر زیادی دارد. بدین شکل احتمال بسته شدن و گرفتگی عروق، به میزان بالایی کاهش پیدا میکند. در نتیجه احتمال سکته قلبی، به شدت کاهش پیدا میکند. از این رو با توجه به سبک زندگی ما که معمولا سلامت نبوده و همراه است با عدم تحرک، استرس بالا، غذاهای فست فودی و غیر مفید؛ لازم است که مواد غذایی گیاهی معجزه آسا و پرفایده مثل قارچ شیتاکه را در سبد غذایی خود قرار دهیم. زیرا که هیچ چیز با ارزشتر از سلامتی نخواهد بود. صرف هزینه و به منظور تهیه مواد غذایی پرخاصیت، از صرف هزینه برای درمان بیماریهای مختلف؛ قطعا منطقیتر خواهد بود. و همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
نتیجه گیری
قارچ شیتاکه از جمله قارچهایی است که که از خواص دارویی و درمانی زیادی برخوردار است. این قارچ میتواند با تاثیرگذاری مثبت بر روی بخشهای مختلف، از بروز بسیاری از بیماریها جلوگیری کند و حتی در بسیاری موارد، درمانکننده باشد. که در این مقاله ما بیشتر به کاهش چربی و کلسترول خون که بر اثر خوردن این قارچ و قرار دادن آن در رژیم غذایی به وجود میآید، اشاره کردیم. اما این گیاه دارویی از خواص و فواید بیشمار دیگری نیز برخوردار است و میتواند به روند درمان بیماریهایی مثل سرطان سینه، دیابت، کیستهای هورمونی و… کمک کند.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید